Yritysjohdolla on yleensä kaksi toivetta henkilöstön suhteen. Voi kun…
1. …henkilöstö kasvattaisi jatkuvasti yrityksen kilpailukykyä.
2. …henkilöstö sopeutuisi muutoksiin hyväksyvästi ja joustavasti.

Jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä menestymisen yksi tärkeimmistä edellytyksistä on organisaation kyky oppia uutta. Kaikilla täytyy olla aito halu tehdä asiat jatkuvasti paremmin. Tuota halua yrityskulttuuri voi tukahduttaa tai mahdollistaa.

Kun lähdetään systemaattisesti johtamaan yrityskulttuuria, on hyvä miettiä, mitä me haluamme olla ja mitä olemme valmiit tekemään sen eteen? Sen jälkeen tarkastellaan vallitsevaa yrityskulttuuria, joka koostuu tavoista, käytännöistä, arvomaailmasta ja varsinkin johdon ihmiskäsityksestä. Mistä luovutaan, mitä halutaan vahvistaa?

 

Kenelle työpaja on tarkoitettu?

Yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan omaa yrityskulttuuriaan ja haluavat lähteä johtamaan sitä systemaattisesti. Tavoitteena olla kilpailukykyisempi ja saada riittävästi oikeanlaisia, sitoutuneita työntekijöitä. Annan tähän innostavan alkusysäyksen ja työkaluja.

Yrityskulttuurista pystyy kertomaan parhaiten ihan tavallinen työntekijä, sillä kulttuuri koostuu hyvin arkisista asioista, joita ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi. Siksi suosittelen, että johdolle on oma työpajansa ja työntekijöille omansa. Silloin on myös helpompi saada käsitys siitä, onko mielikuva yrityskulttuurista sama sekä johdossa että henkilöstön keskuudessa.

 

Työpajan kuvaus

Kilpailukykyä lisäävän, positiivisen oppimisen kulttuurin osa-alueet käydään läpi ryhmissä ja yksilötehtävinä. Jos työpajaan on yhdistetty ennakkoon tehtävä kyselytutkimus, voidaan työpajoissa paneutua valittuihin osa-alueisiin tarkemmin.

Työpajoista tulee yhteenveto sekä videona että kirjallisessa muodossa.

Hinta

Kokonaisuus, joka sisältää yhden työpäivän sisälle upotettuna esim. 4 x 4 h räätälöityä työpajaa eri henkilöstöryhmille, etukäteisorientaation sähköpostilla pari päivää aiemmin sekä työpajan video- ja pdf-koosteen.

 

1 100 €

(alv 0%)

+ matkakulut Jyväskylän ulkopuolelle

 

Jos halutaan selvittää etukäteen esimerkiksi tukahduttavia elementtejä yrityskulttuurissa ja paneutua työpajoissa niihin, se tehdään kyselytutkimuksen avulla ennen työpajaa. Kyselytutkimus ja kattava raportointi:

1 000 €

(alv 0%)