Ei kukaan halua tehdä työtään huonosti, jokainen haluaa onnistua. Joskus vaan ajaudutaan tilanteeseen, että yhteistyö ei meinaa millään toimia. Kyse voi olla hyvinkin pienistä asioista, oletuksista ja väärinkäsityksistä.

 

Työpajan kuvaus

Käydään läpi konkreettisia esimerkkejä elävästä työelämästä, kuten:
- Kahden henkilön välillä hiertää ikävästi ja he ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa tiimityö alkaa olla mahdotonta. Työteho ja työn laatu kärsivät ja tilanne myrkyttää koko työyhteisöä.
- Esimies tai johtaja tuntee olonsa kiusalliseksi henkilöstön keskellä. Hänen on vaikea pitää yhteisiä tilaisuuksia ja kohdata henkilöstöä. Hän vetäytyy ja tilanne herättää hämmennystä ja pelkoa koko työyhteisössä.
- Esimerkiksi edellisten kaltaisista tilanteista johtuen puhumattomuuden kulttuuri alkaa vallata työyhteisöä. Negatiivisia asioita ei saa nostaa esille, vaan yritetään olla näennäisen positiivisia, vaikka luottamus on alkanut nakertua.

 

Työpajan eteneminen

Työpajassa mietitään annettujen tai asiakkaan omien esimerkkien avulla, miten haastavien tilanteiden syntymistä voisi ehkäistä, miten puututaan ja miten korjataan. Tavoitteena saada työkaluja avoimuuden kulttuurin vahvistamiseen niin, että suunta alkaa muuttua ja luottamus organisaatiossa vahvistua.

 

Hinta

Työpaja, noin neljä tuntia, tilanteeseen räätälöitynä.
Sisältää etukäteisorientaation sähköpostilla pari päivää aiemmin, valmennuksessa käytetyn materiaalin sekä työpajan video- ja pdf-koosteen.

 

1 100 €

(alv 0%)

+ matkakulut Jyväskylän ulkopuolelle