Hyvän työelämän kehittäminen

Onnellinen ihminen on tuottavampi ja sitä hän voi olla ainoastaan työyhteisössä, jossa vallitsee luottamuksen ja avoimuuden ilmapiiri. Hyvässä työyhteisössä henkilö saa vapautta, vastuuta ja valtaa oman työnsä suhteen sekä tukea silloin, kun sitä tarvitsee. Johtaminen on viestintää sen eri muodoissa, eli kuuntelemista, vuorovaikutusta ja valmentamista. Johtaminen ei ole rakettitiedettä, se on ihmisten kohtaamista. Silti jossain kohdassa kasvua, yllättävän piankin, se alkaa tuntua vähän hankalalta.

Olen hyvän työelämän kehittäjä. Työurani on sisältänyt tähän mennessä yli 20 vuotta henkilöstöhallinnon ja viestinnän hommia IT-alalla. Olen ollut kasvuyrityksissä, joihin on liitetty mukaan pienempiä yrityksiä ja jotka on lopulta ostettu osaksi suurempia.

Olen palkannut urani aikana noin 150 henkilöä ja haastatellut siis moninkertaisesti enemmän. Kasvuyritys, jossa olen ollut mukana, oli kolme kertaa Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailussa (Great Place to Work). Minut on palkittu vuonna 2014 Suomen parhaat asiakasteot Customer Experience -päivässä kunniamaininnalla huomioivasta rekrytoinnista. Olen työllistynyt sosiaalisen median ansiosta kaksi kertaa.

Asiakkaani on sanonut minusta, että olen teräsnyrkki, jonka päällä on pörröinen hanska.
Olen siis työelämän lempeä anarkisti.

Näissä asioissa voin valmentaa sinua ja työyhteisöäsi.

JOHTAMINEN ON VIESTINTÄÄ
Miten kohtaat arjessa ihmisiä, mihin aikaa kannattaisi käyttää? Mitä viikko-ohjelmasi pitää sisällään, millä keinoilla voit rakentaa luottamusta työyhteisössä?

HAASTAVAT TILANTEET TYÖYHTEISÖSSÄ
Työyhteisön dynamiikan kipupisteiden selvittäminen ja valmentaminen ratkaisujen löytämiseksi. Työyhteisö on aina täynnä tunteita ja välillä myös niistä johtuvia tunnemyrskyjä.

TYÖNANTAJAMIELIKUVA JA REKRYVIESTINTÄ
Työnantajamielikuva kertoo parhaimmillaan siitä, millaista työyhteisössä todellisuudessa on, silloin työnhakijan on helppo hakea töihin ja porukaan saadaan oikeanlaisia henkilöitä. Kenen kannattaa viestiä ja millaisia kanavia olisi hyvä käyttää?

PUHEENVUOROT
Olen puhunut erikokoisille työyhteisöille, opiskelijoille ja seminaarivieraille mm. seuraavilla otsikoilla:

Onnellinen ihminen on tuottavampi
Itseohjautuva organisaatio
Ole aito paketti, intohimolla tai ilolla
Aivot eivät pysähdy koskaan
Työhyvinvoinnin johtaminen

Miten voisin auttaa sinua ja työyhteisöäsi?

Minna Liminka
Soita 0500 640 049
Laita sähköpostia